Basis Training

FIBARO Benelux is een samenwerkingsverband met Training & Consultancy Partners (TnCP) uit Nuenen aangegaan om trainingen en cursussen aan te bieden voor retailers, verkopers, installateurs en vakmensen die betrokken zijn bij elektrische installaties en meer willen weten over het systeem van FIBARO. TnCP is een afzonderlijke partij die deze trainingen in domotica gaat verzorgen.

FIBARO Basis Training

De FIBARO Basis Training voorziet je van basis installatie- en configuratiekennis van het FIBARO Systeem. Deze training is specifiek voor installateurs en vakmensen die betrokken zijn bij elektrische installaties en meer willen weten over de basis installatie- en configuratieprincipes van het FIBARO Systeem.

Doel van de training

Na de FIBARO Basis Training kun je een volledig FIBARO systeem in een woning installeren en configureren. Je weet welke functionaliteiten FIBARO te bieden heeft en hoe je dit kan toepassen.

 Wat wordt behandeld?

  • Het waarom, hoe en wat van huisautomatisering met FIBARO
  • Principes van de technologie rondom het FIBARO systeem
  • Integratie en installatie FIBARO Home Center
  • Toepassingsmogelijkheden, de sensor- en stuurelementen en hun specificaties
  • Installatie en configuratie van de FIBARO modules
  • Mogelijkheden van het bedieningsconcept
  • Toegang op afstand & app’s configureren
  • Basis scenario’s met Magic Scene en Blok Scene
  • Backup/Restore/Recovery
  • Tips & Tricks

Op basis van ‘hands-on’ opdrachten leer je praktijkgericht een FIBARO systeem op te zetten. We maken hiervoor gebruik van functionele trainingsopstellingen, zodat je zelf met de FIBARO oplossingen aan de slag gaat en ervaring op kan doen. Voor deelname aan de training is een laptop nodig. Voor het werken met de FIBARO App’s is een ook een Smart Phone (Apple/Android) en/of Tablet (Apple/Android) gewenst.

Programma

08:30 Ontvangst met koffie en thee
09:00 Introductie FIBARO, Concept en werking
10:30 Praktijk: FIBARO Home Center
11:00 FIBARO Modules, deel 1, incl. praktijk: installatie & configuratie modules
12:00 Lunch
12:45 FIBARO Modules, deel 2, incl. praktijk: installatie & configuratie modules
14:00 FIBARO Apps en remote beheer, incl. praktijk app installatie
14:45 Pauze
15:00 Programmering scenes, incl. praktijk Magic en Blok Scenes
16:00 Recovery, Tips & Tricks
16:30 Einde training

Certificering

Je wordt na het afronden van deze training ‘FIBARO Certified Installer’. Je krijgt niet alleen een officieel FIBARO fabriekscertificaat maar ook aanvullende zaken, zoals betere inkoopcondities op de aanschaf van producten van FIBARO. Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met FIBARO Benelux (info@fibaro.nl).

Na het afronden van deze cursus wordt je op de website van FIBARO vermeldt als gediplomeerd installateur. Dan ben je voor klanten te vinden als FIBARO Specialist.

Aanmelden

Via de onderstaande knop komt u terecht op de website van TnCP waar u zich meteen kunt aanmelden voor de basis training. Trainingen en Consultancy Partners (TnCP) is een afzonderlijke partij die deze trainingen in domotica gaat verzorgen.

Aanmelden Training TnCP

(u wordt doorverwezen naar een externe website)